• vrijdag , 22 maart 2019

Franse Kookboeken voor gasten van De Franse RestaurantDagen

Speciaal voor de Franse RestaurantDagen zijn meer dan honderd exemplaren van verschillende Franse kookboeken beschikbaar gesteld, waaronder…

 

Franse Kook Kunst – Keukengeheimen uit de Ardèche

Franse kookkunst is een authentiek kookboek van drie talentvolle Nederlanders uit de Franse Ardèche. Het boek bevat heerlijke recepten – van aardappelbeignet met gedroogde tomaten, kastanjesoep met mousserons, tot de perfecte citroentaart. Chefkok Nort van Hoof is een begrip in de regio. Nort van Hoof serveert zijn gerechten met een creatieve knipoog naar de klassieke Franse keuken. Willem Weenink geeft met zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen sfeer aan de door Nort opgetekende recepten. Margriet Weenink geeft in korte teksten en gedichten de geheimen van de Ardèche prijs. (Winkelwaarde: € 20)

 

 

 

Franse Keukenklassiekers

In Franse keukenklassiekers tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. De bekende kok Manfred Meeuwig gebruikte in 2010 een vergeten kookschriftje met Recettes pour bien vivre als basis voor de smakelijkste gerechten en vulde ze aan met de lekkerste klassiekers van de cuisine ménagère: dit zijn gerechten die je graag maakt omdat ze rijk van smaak zijn, puur en niet aangetast door moderne toevoegingen. Dit boek is een ode aan de keuken die ook in Frankrijk vaak niet meer te vinden is naast de wereld van de chef-koks en fast food. Met deze Franse keuken haal je de romantiek in huis. (winkelwaarde: € 20,-)

 

 

Lunch in Parijs

Tijdens een weekend in Parijs gaat de Amerikaanse Elizabeth Bard lunchen met een knappe Fransman. Ze besluit niet meer naar huis te gaan… Was het liefde op het eerste gezicht? Of was het de manier waarop haar mes vloeiend door haar pavé au poivre gleed en de roze sappen van de steak zich vermengden met de boterige pepersaus? Lunch in Parijs is het verhaal van een jonge vrouw verwikkeld in twee gepassioneerde liefdesaffaires: een met haar nieuwe geliefde, Gwendal, en een met de Franse keuken. Een liefdesverhaal, maar gepeperd met vele tongstrelende recepten voor een zomerse ratatouille, tartaar van zwaardvis of cakejes met gesmolten chocolade, is Lunch in Parijs een verhaal om verliefd op te worden. (winkelwaarde: € 12,50)

 

 

 


In een Franse Keuken 

Een boek met verhalen en recepten, tips, trucs en technieken en complete menu’s voor elke maand. Hoe doen die Fransen dat toch? Een drukke baan weerhoudt ze er niet van om dagelijks een verse driegangenmaaltijd te bereiden. Kookboekenschrijfster Susan Herrmann Loomis ging op een culinaire zoektocht en ontfutselde haar Franse buren, vrienden, marktkooplui en koks tot in de wijde omtrek van haar woonplaats Louviers hun keukengeheimen. Iedereen vertelt haar dat ze elke dag opnieuw vers en gezond koken voor zichzelf en hun gezin.  Met In een Franse keuken deelt Susan Herrmann Loomis alle tips, geheimen en recepten waarmee haar Franse vrienden van elke maaltijd een feest maken. (winkelwaarde: € 19,95)

 

 

 

Vakantiekookboek Frankrijk

Lekker, makkelijk en snel koken, dat is wat je op vakantie wilt. Recepten die ook werken als je alleen een campinggasje of een vakantiehuiskeukentje tot je beschikking hebt. En dan ook graag met lokale ingrediënten, zodat je helemaal in Franse sferen komt. Dit heerlijke eetboek bevat alles wat de vakantieganger nodig heeft: tips, informatie over lokale keukentradities, culinaire woordenlijsten als hulp bij het boodschappen doen, en natuurlijk ook heldere recepten – van coq au vin grande vitesse en omelette lyonnaise, tot varkenskarbonaadjes met knoflookcrème. Tevens zeer geschikt voor lekker en snel koken thuis! (winkelwaarde: € 16,50)

 

 

 

 

 

In elk deelnemend restaurant wordt na afloop van de Franse RestaurantDagen een aantal van deze boeken verloot onder de gasten die tijdens De Franse RestaurantDagen komen genieten van hun keuken. Kunt u niet wachten of wilt u zeker weten dat u dat ene boek niet mist? Klik op de coverfoto en bestel het direct bij de uitgever.

 

Comments are closed.