• zondag , 20 mei 2018

Het Venetië van de Dordogne

Geen Brug der Zuchten, geen overvol San Marcoplein of heetbloedige gondeliers die met snikkende stem een Zeeuwse blondine toezingen … in het Venetië van de Dordogne is alles rustig en eenvoudig. Maar wel in een wonderschone ambiance.

Waar de rivier de Dronne een sierlijke lus maakt en daardoor een eilandje van nauwelijks 300 meter in diameter vormt, daar is het: Brantôme, op het kruispunt van de wegen die naar Perigueux en Angoulême leiden. Voordat je het dorp bereikt, moet je eerst door eindeloze landwegen met veel groen, hooibalen en hier en daar een kapelletje. Maar dan ineens doemt er wat bebouwing op, en voor je het weet draai je via de oude Pont des Barris het dorp in.

Kijk, daar heb je ons hotel al. Het staat er als een zelfverzekerde gastheer die de bezoekers van zijn dorp begroet en verleidt met zijn mintgroene luiken en roze hortensia’s. Zijn ontwerper liet hem meebuigen met de kromming van de Dronne, zodat elke terrasbezoeker zich kan verlustigen aan alles wat zich daarop begeeft: eenden, zwanen, maar ook tal van kano varende toeristen die, uit verwondering voor de omgeving, regelmatig uit balans raken en na veel gestoei en gespartel uiteindelijk kopje onder gaan … (tekst Andy Arnts)

Lees het volledige artikel in ons zomernummer. Vanaf 9 juni in de winkels!

Leave A Comment