• zondag , 22 oktober 2017
Lyon, culinaire hoofdstad van Frankrijk

Lyon, culinaire hoofdstad van Frankrijk

We kennen Lyon vooral van de borden op weg naar het zuiden. Maar het is de moeite waard om eens die afslag te nemen! Lyon heeft niet alleen een rijk Romeins verleden, maar ook een geweldige cuisine. Als gastronomisch hoofdstad is het de thuisbasis van vele Franse topchefs onder wie Paul Brocuse. Hij introduceerde de nouvelle cuisine aan de wereld. Naast heerlijke restaurants telt Lyon ook zogenaamde bouchons: dat zijn kleine bistro’s waar stevige maaltijden worden geserveerd. Alle ingrediënten voor een culinair uitstapje! In een eerdere editie van En Route publiceerden we een uitgebreide wandeling door de stad. Klik HIER om deze reportage te lezen/downloaden.

2 Comments

  1. Benedicte Bone
    27 februari 2017 at 08:52

    T’as vu ça Lounas Aliouche?

  2. Mariëtte von Meijenfeldt-Smeele
    27 februari 2017 at 09:55

    Wij hebben in 1 van onze laatste vakanties gegeten bij Paul Bocuse. Dan begrijp je wel dat dat restaurant 3 sterren heeft, wat een geweldige ambiance en natuurlijk hebben we gekozen voor de loup en croute, de specialiteit van het huis. Daar moet je echt een keer gegeten hebben.