• zondag , 22 oktober 2017
Wat kunnen wij leren van de Franse eetgewoonten?

Wat kunnen wij leren van de Franse eetgewoonten?

Behalve het soppen van croissants in koffie en het eten van werkelijk elke stukje van de dierlijke anatomie, hebben de Fransen toch een paar positieve eetgewoontes waar wij veel van kunnen leren. Om er een paar te noemen: Fransen eten drie per dag, zonder tussendoor te snacken. Het déjeuner wordt als de hoofdmaaltijd beschouwd (daarna vallen ze vaak even in slaap achter hun bureau). En altijd drie gangen graag! Maaltijden worden het liefst gedeeld, met familie of collega’s. Ze gaan er dan echt voor zitten, aan tafel; er wordt niet gehaast. De belangrijkste eetgewoonte is dat Fransen altijd kleine porties nemen (vergeleken met Amerikanen); daarom blijven ze zo slank!

Wilt u meer weten over ‘Eten op z’n Frans’? Lees dan het uitgebreide artikel van Peet Verrest in de voorjaarseditie van En Route. Nog tot eind mei in de winkel verkrijgbaar.

 

3 Comments

  1. Nelly Van Troostenberghe
    5 mei 2017 at 08:52 Beantwoorden

    das zeker dat !!heb er 8 jaar gewoond in de Normandie ,zalig !!

  2. Nicky Bouwmeester
    5 mei 2017 at 10:54 Beantwoorden

    Tease, tease 🙂

  3. Gabrielle Degrauw
    6 mei 2017 at 07:52 Beantwoorden

    Zo hoort het.,,

Leave A Comment