• maandag , 18 december 2017

Wijnen zonder kapsones

De Dordogne is geliefd bij Nederlandse reizigers. Het departement pronkt met panoramische landschappen vol glooiende heuvels, prachtige kastelen en middeleeuwse vestingstadjes. Daarnaast is het rijk aan culinaire delicatessen. Immers: dit is het land van foie gras, zwarte truffels en niet te vergeten … de Bergerac-wijnen!

Onze ontdekkingstocht begint aan de haven van het historische centrum van Bergerac, een lieflijke stad met smalle straten waar talrijke terrasjes uitnodigen tot het drinken van een glas. Het is bewolkt maar broeierig warm als we aan boord stappen van een gabarre, een traditionele platbodem die vroeger werd gebruikt voor de handel van onder meer papier en wijn. Nippend aan een verfrissende rosé, varen we langzaam over de Dordogne en vertelt een gids enthousiast over stad en rivier …

In de wintereditie van En Route leest u een uitgebreide reportage over de gastronomische lekkernijen van de Bergerac.

One Comment

  1. Jan Blom
    1 december 2017 at 16:53 Beantwoorden

    Meerdere malen geweest en ook prima gegeten.

Leave A Comment