shadow

Deze maand opent een nieuw gastronomisch museum in Lyon. De stad staat natuurlijk al lang bekend als dé gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Niet alleen omdat er maar liefst 4500 restaurants zijn. Ook iemand als Paul Bocuse, de pionier van de nouvelle cuisine, kwam hier vandaan. Hij leerde hier het vak, in de ‘bouchons’ van Lyon, een bijzondere mix van restaurant, café en bistro. Zijn eigen restaurant L’auberge du Pont de Collonges met drie sterren sinds 1965, is inmiddels een bedevaartsoord voor iedere serieuze chef-kok.

Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon

Zo gaat de plaats heten waar alle gastronomie in Lyon straks samen gaat komen. Noem het een culinair museum, gevestigd in het oudste gedeelte van het Grand Hôtel-Dieu aan de oevers van de Rhône. Een permanente tentoonstelling waarin niet alleen de gastronomie centraal staat maar vooral ook gezonde en duurzame voeding. Het vormt een belangrijk onderdeel van de ‘citymarketing’ waarmee Lyon zich als moderne gastronomie-hoofdstad zal gaan profileren in de komende jaren.

Voor iedereen die een beetje is geïnteresseerd in wat hij of zij dagelijks eet is er geen reden meer om Lyon zomaar voorbij te rijden. Wat staat er zoal voor de bezoeker op het menu:  Een permanente tentoonstelling met natuurlijk een historisch overzicht van de eigen gastronomie in Lyon met natuurlijk de grote namen, de bijzondere recepten, films en objecten. Ook een overzicht van hoe een maaltijd eigenlijk tot stand komt, van lokale productie tot je bord, en een Gastronomisch Atlas dat je meeneemt naar de keukens overzee. Maar ook een ‘Gastrolab’, laten we het een grote open keuken noemen, waar bekende en onbekende gasten van dit gastronomisch museum zelf aan de slag gaan met demonstraties, workshops en proeverijen.

Praktisch

Dit unieke gastronomische museum is straks een jaar lang open tussen 10.00  en 19.00 uur. Toegangsprijs is € 12. Ga voor meer informatie naar de website van Le Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon

 

Neem nu een abonnement!

shadow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.