shadow

Aanleunend tegen de Provence is Nyons een samenvoeging van de Provençaalse levendigheid en het ingetogen karakter van het achterland.

Aldus Nannette Brouwer die er al lange tijd woont en de stad door en door kent. Iedereen kent wel de beroemde Pont Roman en de zwarte olijven. Maar ken je bijvoorbeeld ook de Tour Randonne? De hoogste toren van de stad, gebouwd in de 13e eeuw, die oorspronkelijk diende ter versterking van het feodale kasteel en later als gevangenis in gebruik was.

Ten tijde van de Franse revolutie was er weinig meer van over dan een ruïne. De toren kwam in handen van de kerk, werd verbouwd, in 1862 tot heiligdom verklaard en ging verder als Chapelle de Notre-Dame de Bon Secours. Een extra etage werd erop gebouwd, bestaande uit bogen op de vier hoeken met ieder een standbeeld. Een Mariabeeld op de top moest het religieuze karakter vervolmaken. Je kunt de kapel bezoeken, maar ook het uitzicht vanaf dit punt is prachtig.

Lees er alles over, en meer over Nyons in de actuele editie van En Route. Nu in de winkel, of verkrijgbaar bij aanmelding voor een abonnement.

 

Neem nu een abonnement!

shadow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.