• maandag , 22 april 2019
La Semaine du Goût op TV5 Monde

La Semaine du Goût op TV5 Monde

Ter gelegenheid van de 27e editie van ‘ La Semaine du Goût’, waarbij gezond eten wordt gestimuleerd en de cultuur van het culinaire erfgoed al sinds 1989 wordt gevierd, heeft TV5MONDE van 19 t/m 25 november een speciale programmering samengesteld waarvan het water u in de mond zal lopen.

Een greep uit de ‘culinaire’ selectie:

AU PIF NL 19 NOVEMBER OM 19.30 (herh : 22 november om 0:50)

Véronique Rivest is een van de meest gerespecteerde sommeliers in de internationale scene. Ze wist als eerste vrouw het podium te behalen tijdens het wereldkam- pioenschap in Japan in 2013. Dankzij haar talenten laat ze u alle geheimen weten van een goede wijn.

NIEUW

LA RÉVOLUTION DES CHEFS NL 19 NOVEMBER OM 18:30 (herh : 22 november om 23:50)

Beleef de ongelooflijke geschiedenis van tien grote chefs, onder wie Pierre Troisgros, Paul Bocuse en Alain Chapel die de Franse keuken hebben gerevolutioneerd. Zij hebben hun model over de hele wereld geëxporteerd, met een uniek economisch succes.

EPICERIE FINE : TERROIRS GOURMANDS NL 19 NOVEMBER OM 13:00

Sterrenchef Guy Martin onthult u heerlijke iconische pro- ducten van Franse bodem: brie de Meaux, blauwe kreeft, nougat en gekonfijt fruit… Hij ontmoet enthousiaste man- nen en vrouwen, zonder wie de Franse gastronomie niet hetzelfde zou zijn. Ga mee op culinaire ontdekkingstocht!

LE BONHEUR EST DANS LE PRÉ NL 20 NOVEMBER OM 21.00 (herh: 28 november om 23:50)

Francis dacht dat zijn laatste uurtje geslagen had, maar hij vergiste zich. Het leven heeft nog een paar verrassingen voor hem in petto… Ondanks een belastingcontrole, de staking van zijn werknemers en de minachting van zijn vrouw en dochter vult het leven van Francis zich binnenkort met geluk…

Het verhaal speelt zich af op een ganzenkwekerij. Onderscheidingen: Nominaties Césars 1996: Beste Film / Beste Regie / Beste Scenario / Beste Actrice / Beste Vrouwelijke Bijrol.
Gewonnen: César Beste Mannelijke bijrol (Eddy Mitchell)

Kijk voor meer informatie over de programmering op de website van TV5 Monde

Comments are closed.