shadow

Onlangs verscheen de nieuwe editie van En Route magazine. Boordevol inspiratie voor een volgend bezoek aan La Douce France.

Op zoek naar de Katharen

Zo nemen we je o.a. mee naar het diepe zuiden van Frankrijk. Daar bezoeken we de Katharenburchten in de uitlopers van de Pyreneeën en de stad Carcassonne. De Katharen waren hier lange tijd heer en meester totdat de Kerk in de 13re eeuw een einde maakte aan deze religieuze vrijhaven in de Languedoc. Een bloedige maar ook boeiende geschiedenis en reden voor En Route om er ook een eerste En Route Lezersreis aan te koppelen in samenwerking met de auteurs Nathalie van Koot en David Scherpenhuizen en Labrys Reizen. Klik hier voor meer informatie.  Ook fietsen we in dit gebied langs het Canal du Midi, samen met Paul van Laar en bezoeken we ook een stukje van de Mediterrane kust nabij Montpellier.

 

Ook naar de Noordelijke Bourgogne en de Gers

Ook bezoeken we in deze En Route wintereditie twee stadjes in het noordelijke gedeelte van de Bourgogne: Chablis waar volgens velen de beste witte wijnen vandaan komen en Auxerre, hoofdstad van de Yonne. Beiden zijn een omweg waard, want juist dit deel van de Bourgogne laten we met de Autoroute du Soleil vaak een beetje links liggen. Maar we rijden nog even verder en komen ook in het diepe zuidwesten van Frankrijk in de Gers, ook wel het Toscane van Frankrijk, genoemd. En met reden. Twee landgenoten die de streek goed kennen schrijven over dit minst toeristische deel van la douce France!

Haal En Route nu in huis

Koop de En Route wintereditie nu in de winkel voor € 8,45 of bestel hem voor iets meer op de website (klik hier) Een beter idee? Neem direct een abonnement op En Route voor slechts € 30 en vraag (in plaats van een van de Frankrijkboeken) om voor een paar euro extra deze wintereditie (als extraatje) ook toe te sturen! Abonneren kan hier. 

 

Neem nu een abonnement!

shadow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.