shadow

Ook in Parijs worden de druiven geplukt en de oogst gevierd. In Montmartre tijdens het Fêtes des Vendanges de Montmartre van 9 t/m 13 oktober. Een vrij unieke oogstfeest in het hartje van de Lichtstad waar de festiviteiten natuurlijk vooral plaatsvinden in de wijk Montmartre rondom de wijngaard aan de Rue Saint Vincent.

Het Oogstfeest

Het oogstfeest staat dit jaar in het teken ‘les couleurs’ en dan zal het o.a. natuurlijk ook gaan over de rode en rosé van de cuvée 2018 du Clos Montmartre die hier op zo’n 2.000 m2 wijngaard verbouwd wordt.

Tijdens dit bijzondere oogstfeest in Parijs is er veel te zien, te beleven en te proeven natuurlijk. Dat laatste natuurlijk vooral langs het Parcours du Goût gedurende het weekend  van 11 t/m 13 oktober. De beroemde trappen van Montmartre zijn voor de gelegenheid geschilderd in bonte kleuren door de schoolkinderen van het 18e. Diverse artiesten treden op tijdens de verschillende concerten en bals op Montmartre En niet te missen is natuurlijk het Grand Défilé des Confréries door de straten van Montmartre op zaterdag. Zondag zijn de wijngaarden te bezoeken met een gids. Er is veel meer te doen. Montmartre staat een beetje op z’n kop deze dagen.

Ga voor een uitgebreid overzicht en programma van het oogstfeest in Parijs naar de website van Fêtes de Vendange de Montmartre

Geschiedenis van de Montmartre wijn

Wijn wordt al verbouwd in Parijs sinds de Romeinse tijd. Dat duurde tot het laatste stukje wijngaard begin 20e eeuw verloren ging door de verstedelijking. Begin jaren ’30 van de vorige eeuw was er toch een groep artiesten onder leiding Francis Poulbout, een beroemde tekenaar, die weer toestemming kreeg om wijn te gaan verbouwen. Zo wordt vanaf 1933 de Clos Montmartre hier geproduceerd. Een betrekkelijk kleine jaarlijkse productie op basis van de gamay en pinot noir druiven van zo’n 1500 flessen per jaar.

Neem nu een abonnement!

shadow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.